Îndemnat de succesul de public pe care îl are spectacolul  „Filarmonica de Comedie” la Creart – Teatrelli am scris pentru aceeași echipă de actori excepționali un colaj alcatuit din cele mai bune momente cu „Familia Gorobete”. Apărut întâi pe micul ecran, Ilie Gorobete, țăranul get-beget, hâtru, tradiționalist, este un personaj care a avut parte de mare popularitate dar, din păcate, televiziunea nu i-a oferit o viață prea lungă. Am hotarat sa-l aducem din nou în fața publicului, de data aceasta pe scenă, împreună cu lumea satului românesc, o lume plină de haz și candoare.


"Filarmonica de comedie” este un spectacol de miniaturi umoristice, scrise de Radu Gabriel şi avându-i ca interpreţi principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante şi Gheorghe Ifrim, trei actori de comedie cunoscuţi din apariţiile de pe micul ecran (grupul Vouă, serialele “Las Fierbinţi”, ” Pariu cu viața”, “Ultimul stinge lumina”), cărora li se alătură tinerii și foarte talentații actori Leonid Doni (a jucat și în “Hârtia va fi albastră”) și Mihai Munteniță (vă este, poate, cunoscut de la Teatrul Studențesc Podul).

Dramaturgul contemporan născut în Tunis, stabilit în Franța, este scenarist și regizor de teatru și film, distins cu numeroase premii. Radu Beligan și Liviu Dorneanu au tradus piesa scrisă cu dibăcie de Eric Assous, prezentată în premieră pe țară. Personajele sunt fără cusur construite. Sporesc consistența comicului situațiilor, conflictele dintre cuplurile a trei frați invitate la inaugurarea locuinței unuia dintre ele, cărora li se alătură invitata “specială”, o tânără nurlie. Piesa, o comedie de moravuri apropiată de stilul comediei bulevardiere, are la bază o fină analiză psihologică a personajelor desprinse din realitatea curentă.

Comedia
O scrisoare pierdută este împărțită în patru acte. Textul este conceput ca o succesiune dinamică de replici, iar principalul mod de expunere este dialogul. Intervențiile autorului, adică indicațiile scenice sau didascaliile, sunt prezente de obicei la începutul comediei, al unui act, sau sunt intercalate replicilor. Ele se referă la cadrul acțiunii, statutul personajelor, mimica și gestica acestora etc, și utilizează ca moduri de expunere descrierea și narațiunea.Piesa scrisă de Noel Coward a fost adaptată de mai multe ori pentru scenă, dar și pentru marele și micul ecran. Scenografia este semnată de Ioana Popescu, iar din distribuția spectacolului fac parte, printre alții, Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante (foto), Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc și Vasile Flutur.
Piesa este axată pe povestea romancierului Charles Condomine, urmărit de fantoma primei sale soții, Elvira, după ce este supus unei ședințe de spiritism. Fantoma Elvirei încearcă din toate puterile să facă în așa fel încât să distrugă căsnicia scriitorului cu cea de-a doua soție, Ruth.

Design by: alexmitroi@gmail.com